Drupal ‐ ett flexibelt och skalbart CMS

Vi på Lixion i Malmö har jobbat med många olika publiceringsverktyg genom åren men den som vi har valt som vår centrala plattform är Drupal.


Drupal är ett publiceringsverktyg (CMS- Content Management Sytem). Det innebär för dig som användare att du kan skapa nytt och administrera befintligt innehåll på din webbplats. Vi är experter på Drupal.

Efter att ha investerat i en Drupallösning är det väldigt enkelt att vidareutveckla siten med ytterliggare innehållstyper, funktioner, layout, språkstöd, integrering med externa system (API). Allt på ett kostnadseffektivt sätt. Med Drupal som platform får man även ett den tekniska förutsättningarna för riktigt effektiv sökoptimering. Möjligheterna är oändliga och Drupal fungerar lika bra till små som stora siter.

Skräddarsytt för dig

En Drupallösning skapas genom att koppla på olika moduler och utveckla funktioner anpassade för specifika lösningar. Den lösning vi skapar och levererar är i slutändan ett skräddarsytt publiceringsverktyg som slutanvändaren med enkelhet och utan kunskap i webbkodning kan administrera.

Skalbarhet och Flexibilitet

Drupal är en modern, flexibel, modulärt uppbyggd publiceringssystem som passar lika bra till små som stora webbplatser. Det finns i princip inte heller några begränsningar på vad som går att skapa. Dess styrka ligger i möjligheten att modifiera i oändlighet när det gäller funktioner, moduler, innehåll och design. I takt med att din verksamhet växer eller förändras, så kan även din Drupallösning.

Framtidssäker

Utvecklare och företag runt om i världen bidrar med att ständigt utveckla och förbättra Drupals kärna och dess moduler. Med dessa förutsättningar anses numera Drupal vara en av de mest utvecklade publiceringsverktygen på marknaden.

Öppen källkod

Drupal är baserad på öppen källkod till skillnad från stängda system. I sådana system är man beroende av några få leverantörer för att göra även enklare anpassning och vidareutveckling. Drupal är dessutom helt fritt från licenskostnader. Eftersom det finns många som utvecklar i Drupal är man alltså leverantörsoberoende om man en dag väljer att flytta sin Drupallösning för vidareutveckling någon annanstans.

SEO - Sökmotoroptimering

Drupal genererar en kod som är i linje med befintliga webb standarder, samtidigt ligger ramverket långt fram och utnyttjar de senaste teknikerna som sökmotorerna älskar.

Teknik

Precis som andra system vi använder är även Drupal byggd på öppen källkod. Drupal är skrivet i programmeringsspråket PHP och används ofta tillsammans med MySQL men den fungerar även med PostgreSQL. Drupal fungerar även med de populära webbservar Apache och Microsoft IIS. Drupal är släppt under en GNU general public-licens, vilket innebär att vem som helst kan få tillgång till koden och får rätt att ändra, samt förbättra koden.

Säkerhet

Drupal är utvecklat med säkerhet i åtanke och har haft radikalt färre säkerhetsproblem än konkurrerande lösningar och system. Tack vare en mycket god kompetens hos Drupals utvecklare hålls Drupals kärna säker och stabil.